Weert 17 | Maastricht

Prijs op aanvraag

Villa “ZONNEVANG” is gelegen op een zeer ruim gebruiksvriendelijk perceel van bijna 8.000 m2 in de landgoederenzone te Maastricht. Dit object biedt een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Typering:

Deze door 5 generaties bewoonde markante woonveste wordt thans te koop aangeboden. Zowel de locatie als de villa zelf is meer dan een bezichtiging waard.

De door ons aan te bieden villa ZONNEVANG met prachtige tuin/park is eertijds onderdeel geweest van het nabij gelegen KASTEEL VAESHARTELT en heeft van 1841 tot 1852 gediend als buitenverblijf van Willem II, toenmalige Koning der Nederlanden. Het pand heeft een zeer rijke geschiedenis! De ligging met diverse uitvalswegen in de directe omgeving is prima bereikbaar. De centra van Maastricht en Meerssen liggen op steenworp afstand terwijl het stationnetjes van Meerssen en van Bunde eveneens goed te bereiken zijn.

 

Souterrain
Provisiekelder, wijnkelder, bereikbaar vanuit de keuken. Hier bevindt zich tevens de opstelling CV installatie en de pomp van het zwembad.

 

Begane grond
Royale hal voorzien van authentieke terazzovloer. Ruime toiletruimte met designradiator en wastafel. Garderobehoek. Schitterende bordestrap naar de eerste verdieping. Op de begane grond zien we voorts een bijzondere combinatie van modern en
authentiek. De schitterende moderne leefkeuken sluit direct aan op het terras met
zwembad en de aangrenzende parktuin. De keuken is zeer luxe uitgevoerd en o.a.
voorzien van inductiekookplaat, wasemkap, combi oven / magnetron, oven, warmhoudladen, Miele vaatwasser, teppanyaki, koellast, apothekerskast, cooker etc. Een bijzonder element in deze keuken is de professionele bar – buffet. De L-vormige woonkamer is voorzien van hardhouten parketvloer, prachtige franse schouw, hoge plafonds met sierlijsten en authentieke deuren. De kamer aan de linker voorzijde doet thans dienst als kantoor / studiekamer / bibliotheek. Ook hier bevindt zich een schitterende donkere franse schouw. De vloer is voorzien van antiek visgraatparket. Vanuit de keuken biedt een royale schuifpui toegang tot het terras met zwembad en parkachtige  tuin met monumentale bomen.

 

Eerste verdieping
Via de stijlvolle bordestrap en de prachtige glas in lood ramen bereikt men de eerste verdieping. Deze verdieping bestaat uit een drietal kamers waarvan de ouderslaapkamer met aangrenzende badkamer er nadrukkelijk uitspringt. Voorts treft men hier een praktische witgoedruimte met keukenblok. De badkamer is vanuit de slaapkamer en de overloop bereikbaar. De badkamer is uitgevoerd in Italiaans marmer en voorzien van ligbad, wastafelmeubel met dubbele wastafel en douchecabine.

 

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping zijn ± drie slaapkamers gelegen, een zolderkamer een
bergkamer en een badkamer. Deze tweede badkamer is geheel wit betegeld en voorzien van
ligbad, douchecabine, wastafelmeubel met dubbele wastafel en toilet.

 

Algemeen: 

Bouwjaar: ca.1.700, perceeloppervlakte: 7.760 m2, gebruiksoppervlakte: ca. 450 m2, inhoud: ca. 1.680 m3.

Overige voorzieningen:

Elektriciteit
De meterkast is volledig gemoderniseerd en voorzien van voldoende groepen, dubbele elektriciteitsmeter,aardlekschakelaars.

CV installatie
De centrale verwarming vindt plaats middels een nieuwe (2010) gasgestookte verwarmingsketel.

Warmwatervoorziening
De warmwatervoorziening vindt middels een tweetal boilers en een close in boiler in de keuken.

Isolatievoorzieningen
De villa is voorzien van dakisolatie en grotendeels voorzien van hardhouten- en kunststof kozijnen met dubbele beglazing.

Vloeren
De begane grond vloer bestaat gedeeltelijk uit beton en gedeeltelijk uit hout. Alle verdiepingsvloeren zijn van hout.

Rolluiken
De villa is grotendeels voorzien van rolluiken.

Zwembad 
Het verwarmde  zwembad is voorzien van alle toebehoren.

Parkeergelegenheid 
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De villa beschikt over maar liefst 5 garages. Twee ervan beschikken over extra hobbyruimte op de verdieping.Deze hobby ruimte is inpandig bereikbaar vanuit de keuken en kan ook uitstekend dienst doen als  kantoor of speelkamer voor de kinderen.

Park
Het park is geheel omsloten door een hekwerk en voorzien van een elektrisch bedienbare toegangspoort. Aanvaarding in onderling overleg.

 

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.