Bunderstraat 22 | Meerssen

Vraagprijs: € 299.000,-

Op een centrumlocatie gelegen ruime, charmante, doch volledig te moderniseren woning.

Typering:

Dit sfeervolle, op te knappen woonhuis is gelegen in het centrum van Meerssen aan de Bunderstraat. In de directe nabijheid zijn alle winkelvoorzieningen voorhanden en de gezellige markt met terrassen en de prachtige basiliek zijn eveneens op loopafstand. De centra van Maastricht en Heerlen zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en de op- en afritten van de autosnelwegen A2 en A79 liggen op steenworp afstand. De gemeente Meerssen biedt een perfect woon- en leefklimaat.

Souterrain:

Kelderruimte (ca. 15 m2).

Begane grond:

Entree/hal met marmeren vloer, sfeervolle ensuite-living bestaande uit de zitkamer (4.00 x 3.45) en de eetkamer (3.95 x 2.90), (leef)keuken (3.80 x 2.50) met aanrechtblok, tussenruimte (2.25 x 1.60) met deur naar de tuin, toilet, bergkast met plaatsing warmwatergeiser, gezellige besloten tuin met achterom.

1e verdieping:

Overloop, slaapkamer I (3.95 x 3.00), slaapkamer II (4.05 x 2.75), badkamer (2.70 x 1.90) v.v. ligbad, wastafel en toilet.

2e verdieping:

Te bereiken via vaste trap, slaapkamer III (4.15 x 3.05), bergzolder (4.95 x 4.10) met plaatsing cv-ketel (Radson, te vervangen!)

Algemeen:

Bouwjaar: 1910, perceelgrootte: 126 m2, gebruiksoppervlakte wonen: ca. 119 m2, overige inpandige ruimten (bergzolder en kelder): ca. 35 m2, inhoud: ca. 595 m3, grotendeels glas in lood, houten kozijnen, zonneschermen, rolluiken.

Aanvaarding in onderling overleg.

In de koopakte zal o.a. de onderstaande “ouderdomsclausule” worden opgenomen:

“Koper verklaart ermee bekend te zijn dat deze woning meer dan 100 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager kunnen liggen dan bij nieuwe woningen. Verkoper staat niet in voor de kwaliteit van de vloeren, het dak, de leidingen voor elektriciteit, water en riolering. Bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het woongebruik. Tevens verklaart koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van de onroerende zaak. Ook wordt nadrukkelijk gesteld dat verkoper koper heeft geattendeerd op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van, c.q. gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte wel zelf feitelijk had gebruikt en bewoond, behoudens hetgeen waarvoor hij zich in de artikelen hiervoor heeft verklaard, in te staan. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen.

Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”).

De termijn die wordt opgenomen voor eventuele (overeengekomen) ontbindende voorwaarden (bv. financiering) is in de regel 4 tot 6 weken na het sluiten van de mondelinge wilsovereenkomst.

De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken na het vervallen van de ontbindende voorwaarden bij de desbetreffende notaris te deponeren.

Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.